Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto czekoladowe Funt spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis służy 20 i kosztuje 35 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skrócenie, jajka, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj 10-calową patelnię rurową bardzo obficie z dodatkiem mąki do pieczenia. Połóż to na obramowanej kartce z ciasteczkami.
Mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce i odstawić.Zmielić cukier w robocie kuchennym i ustawić aside.In miskę miksera stojaka z dołączonym łopatką, ubić masło i skrócić do kremowej. Stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj ubijanie przez pięć minut.Z mikserem na małej prędkości, dodawać jajka po kolei, bijąc na małej prędkości po każdym dodaniu jajka. Gdy wszystkie jajka zostaną włączone do ciasta, zeskrobać boki miski i zwiększyć prędkość miksera do średnio wysokiej. Ubijaj średnio-wysoko przez około 5 minut. Beat wanilii i kawy.Z mikserem na najniższej prędkości (lub ręcznie), dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Dodać wodę i mieszać do włączenia.
Wlać do natłuszczonej miski rurki. Przytrzymaj ciasto ciasto około 4 cali nad licznikiem i upuść go, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Ustaw go z powrotem na blasze do pieczenia i piec przez około 80 minut lub aż tester ciasto włożone do środka wychodzi czysty.
Niech ciasto ostygnie przez około 10 minut na patelni, a następnie ostrożnie odwrócić.
Niech ciasto ostygnie całkowicie, a następnie zrobić lukier. Aby lukier, roztopić masło w dużej (2 filiżanki) miskę bezpieczną w kuchence mikrofalowej lub miarkę. Wymieszaj kakao w proszku i cukier puder, następnie stopniowo dodawaj śmietanę, mieszając, aż będzie lśniąca i gładka. Wymieszać wanilią.
Wlać ciasto przed rozpoczęciem wisienki.