Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe

Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Cytryna szyfon ciasto może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, sól, ciasto cytrynowe nadzienie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać olej, żółtka, wodę i skórkę z cytryny. Ubić mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
W małej miseczce ubij białka i śmietanę tatarską, aż uformują się szczyty. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się bardzo sztywne i lśniące szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Zamień ciasto na 10-calową patelnię rurową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ciasto odwrócić i ostudzić całkowicie na patelni. Gdy ostygnie, poluzować krawędzie i wstrząsnąć patelni, aby usunąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Aby wypełnić: ubić krem na sztywne szczyty. Złożyć w cytrynowym nadzieniu. Chill until sztywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CytrynaCytryna
7
Aby złożyć ciasto: pokroić ciasto poziomo na 3 równe warstwy. Wypełnij warstwy 1/3 szklanki nadzienia.
8
Pozostałe wypełnienie rozprowadzić na wierzchniej warstwie. Udekorować plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn