Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe

Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Cytryna szyfon ciasto może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, sól, ciasto cytrynowe nadzienie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać olej, żółtka, wodę i skórkę z cytryny. Ubić mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
W małej miseczce ubij białka i śmietanę tatarską, aż uformują się szczyty. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się bardzo sztywne i lśniące szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Zamień ciasto na 10-calową patelnię rurową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ciasto odwrócić i ostudzić całkowicie na patelni. Gdy ostygnie, poluzować krawędzie i wstrząsnąć patelni, aby usunąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Aby wypełnić: ubić krem na sztywne szczyty. Złożyć w cytrynowym nadzieniu. Chill until sztywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CytrynaCytryna
7
Aby złożyć ciasto: pokroić ciasto poziomo na 3 równe warstwy. Wypełnij warstwy 1/3 szklanki nadzienia.
8
Pozostałe wypełnienie rozprowadzić na wierzchniej warstwie. Udekorować plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn