Ciasto Cytrynowo-Cukiniowe

Ciasto Cytrynowo-Cukiniowe
Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jeśli masz pod ręką cukier puder, sok z cytryny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny, Ciasto cytrynowe z miodem cytrynowym, oraz Ciasto cytrynowe z pikantnym lukrem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar 12-cup karbowany rurka ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól łyżką; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W dużej misce, beat 1 szklanka masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości o 2 protokół lub do kremowy. Ubić w 2 szklankach cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła na przemian z mlekiem, dobrze bicie na niskiej prędkości po każdym dodaniu. Pokonać na niskiej prędkości 1 minuta. Wymieszaj sok z cytryny, skórkę z cytryny i cukinię. Łyżka do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukiniaCukinia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 50 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 15 minut na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć z patelni na talerz do serwowania. Schłodzić całkowicie, około 1,5 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W rondlu 1-quart, podgrzać wszystkie składniki glazury tylko do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Odstawić na 30 minut, aż lekko zgęstnieje.
10
Mżawka nad ciastem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn