Ciasto cytrynowe z musem malinowym

Ciasto cytrynowe z musem malinowym
Ciasto cytrynowe z musem malinowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz nadzienie z malin, śmietanę do ubijania, mieszankę ciasta cytrynowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowy Mus malinowy ciasto w słoiku, Mus Cytrynowo-Malinowy Kwadraty, oraz Rozkoszny Mus cytrynowy z sosem malinowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie na ciasto. W dużej misce, wymieszać ciasto beat, maślanka, olej, Skórka z cytryny i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Ciasto MixCiasto Mix
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać do patelni.
3
Piec zgodnie z zaleceniami na polu. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
4
Umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół, na talerzu do serwowania.
5
Rozłóż 3/4 filiżanki nadzienia ciasto nad warstwą ciasta w ciągu 1/4 cala od krawędzi. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
W schłodzonej średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Beat w pozostałych 1 1/4 filiżanki ciasto napełniania na niskiej prędkości tylko do wymieszać. Strona i wierzch ciasta z musem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Nadzienie Do CiastaNadzienie Do Ciasta
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dekoruj świeżymi malinami i liśćmi mięty. Przechowywać luźno w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
MalinyMaliny

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn