Ciasto cytrynowe z makiem
Przepis na ciasto cytrynowe z makiem można przygotować w około 10 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 354 kalorie, 6 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup skórkę z krakersów graham, bitą polewę z kartonu, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to batoniki z granolą z migdałami i makiem do żucia (również odmiana z makiem cytrynowym), ciasto cytrynowe z ricottą i kruchym ciastem makowym oraz muffiny z mąki kokosowej i maku cytrynowego z kremowym lukrem cytrynowym.
Instrukcje
W dużej misce ubić mleko z koncentratem lemoniady na gładką masę (mieszanka zacznie gęstnieć). Złóż 2 szklanki ubitej polewy.
Połowę rozsmarować na cieście.
Do pozostałej mieszanki cytrynowej dodaj mak i barwnik spożywczy, jeśli to konieczne; mieszaj, aż się zmiesza. Nałóż łyżką na pierwszą warstwę.
Posmaruj pozostałą ubitą polewą. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.