Tarta orzechowo-orzechowa z bitą śmietaną
Tarta z orzechami orzechowymi z bitą śmietaną może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 126 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier, złoty brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta dyniowa bez pieczenia z bitą śmietaną Klonowo-orzechową, Gorzka czekolada z bitą śmietaną, oraz Ciasto orzechowe z dodatkiem śmietany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieszanka mąki, cukru i soli morskiej inprocesor.
Dodaj masło do procesora; używając zakrętów/off, mieszaj do momentu, aż mieszanina będzie podobna do suchego posiłku.
Ubij śmietanę i żółtko jajawszystkie miski do wymieszania.
Dodać toprocesor mieszanki śmietany; za pomocą zakrętów on / off, zmiksować aż do utworzenia grudek. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik i chill1 godzina. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.Przechowywać w lodówce.
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Rozwałkuj krążek ciasta na lekko parzonympowierzchnia do 14-calowej rundy.
Przenieś do patelni o średnicy 9 cali z removablebottom. Naciśnij mocno ciasto na dnie i po bokach patelni. Trim zwis ciasta, pozwalając 1/4 cala ciasta rozszerzyć abovesides patelni. Przekłuj skórkę widelcem.Zamrozić do twardości, 10 do 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż skórkę zfolii i napełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec ciasto, aż strony są ustawione i lightgolden, o 35 protokół.
Usuń folię iśrodki. Nadal piec skorupę aż goldenand gotowane przez, o 15 minutdłuższe. Chłodna skórka w patelni na stojaku. Utrzymuj temperaturę.
Masło gotować w CIEŻKIEJ małej bułce na średnim ogniu do momentu aż zbrązowieje, około 21/2 minut.
Dodać brązowy cukier i śmietanę ubijającąi doprowadzić do wrzenia, ubijając, aby zmiksować. Boil1 minuta.
Przełożyć toffi do mediumbowl i ostudzić do letniego, mieszając ok. 30 minut.
Żółtka i mąkę ubić w innej misce, aby wymieszać.
Ubić wanilią.Stopniowo dodawać mieszaninę żółtkową do toffi; trzepać, aż nadzienie będzie gładkie. Używając electricmixer, ubijaj białka jaj i sól morską w dużymwłosie, aż utworzą się miękkie szczyty. Złóż białka intofilling w 2 dodatkach.
Rozprowadzić 1 szklanka tosty pekan overbottom skorupy; wlać napełniania równomiernie overpecans.
Posypać 1/4 szklanki orzechów pekan.
Piec tarta, aż do wypełnienia jest ustawiony w środkui góry jest głęboki brązowy, 26 do 28 minut.
Przenieść tartę do stelaża i ostudzić na patelni co najmniej 2 godziny. DO przodu: może być wykonany 2 dni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ubij śmietanę, brązowy cukier i 1 łyżkę stołową
Szkocka w dużej misce do uzyskania miękkich pików, dodając w razie potrzeby jeszcze 1 łyżkę szkockiej.
Plastry tartinto pokroić i podawać ze śmietaną po szkocku.