Ciasto cytrynowe I
Ciasto cytrynowe I zajmuje około 45 minut od początku do końca. Za 69 centów za porcję otrzymujesz deser dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 499 kalorii , 6 g białka i 34 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką zmieloną gałkę muszkatołową, mielony macis, syrop kukurydziany i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ciasto cytrynowe i kwaśna śmietana , Ciasto cytrynowe z makiem i Miękkie ciasto jabłkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pozostaw masło do osiągnięcia temperatury pokojowej. Utrzyj cukier i masło razem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodawaj jajka jedno po drugim i dobrze wymieszaj.
Dodaj mąkę, mleko w proszku i syrop kukurydziany. Dobrze wymieszaj.
Dodaj sok z połowy cytryny, sól, wanilię, gałkę muszkatołową i macis. Upewnij się, że wszystko jest dobrze wymieszane i wlej do natłuszczonej formy do chleba.
Piecz w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 45 minut, sprawdzając stopień wypieczenia, wkładając wykałaczkę i sprawdzając, czy wychodzi czysta. Prawie chcesz, żeby było niedopieczone.