Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Lemon Bundt ciasto spróbować. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 198 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, cukru, rumu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem cytrynowo-śmietankowym, Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową i kandyzowaną cytryną, oraz Ciasto Cytrynowe Bundt.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Obficie pokryć 10-calową patelnię Bundt nieprzywierającym sprayem do gotowania i odkurzyć patelnię mąką uniwersalną. Przesiać 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki tortowej do średniej miski, wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Proszek Do Pieczenia
Spray Do Gotowania
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
W misce stojącego miksera wyposażonego w wiosło, palcami pocieraj cukier skórką z cytryny, aż cukier będzie przypominał jasnożółty mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Cukier
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać olej rzepakowy i schłodzone masło i ubić na średniej prędkości, aż do wymieszania, o 1 minutę. Ubić całe jajka, żółtka, rum i ekstrakt z cytryny, aż do momentu włączenia, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej i ubijaj śmietanę i suche składniki w 3 naprzemiennych partiach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; pamiętaj, aby nie przegotować. Zeskrobać po stronie miski i złożyć ciasto, aż zostanie zmieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąg Z Cytryny
Krem Ciężki
Olej Rzepakowy
Jajko
żółtko Jaja
Masło
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i użyć szpatułki, aby wygładzić powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
6
Piec w środku piekarnika przez około 1 godzinę, obracając patelnię w połowie, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
7
Niech ciasto ostygnie na stojaku przez 30 minut.
8
W małym rondlu połącz cukier z sokiem z cytryny i rumem i doprowadź do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cukier
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Niech syrop cytrynowy lekko ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
10
Odwróć ciasto na stojaku z drutu ustawionego na blasze do pieczenia. Używając drewnianego szaszłyka, równomiernie wyłup otwory na całym cieście i posmaruj syropem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Szaszłyki
11
Niech ciasto ostygnie całkowicie.
12
W średniej misce wymieszać cukier cukierniczy z sokiem z cytryny i ekstraktem z migdałów na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Ekstrakt Z Migdałów
Sok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Wlać glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
14
Posypać migdały na górze i niech zestaw glazury, o 20 protokół.