Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Lemon Bundt ciasto spróbować. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 198 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, cukru, rumu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem cytrynowo-śmietankowym, Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową i kandyzowaną cytryną, oraz Ciasto Cytrynowe Bundt.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Obficie pokryć 10-calową patelnię Bundt nieprzywierającym sprayem do gotowania i odkurzyć patelnię mąką uniwersalną. Przesiać 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki tortowej do średniej miski, wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Proszek Do Pieczenia
Spray Do Gotowania
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
Cukierki Peachie-o
3
W misce stojącego miksera wyposażonego w wiosło, palcami pocieraj cukier skórką z cytryny, aż cukier będzie przypominał jasnożółty mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Cukier
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
4
Dodać olej rzepakowy i schłodzone masło i ubić na średniej prędkości, aż do wymieszania, o 1 minutę. Ubić całe jajka, żółtka, rum i ekstrakt z cytryny, aż do momentu włączenia, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej i ubijaj śmietanę i suche składniki w 3 naprzemiennych partiach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; pamiętaj, aby nie przegotować. Zeskrobać po stronie miski i złożyć ciasto, aż zostanie zmieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąg Z Cytryny
Krem Ciężki
Olej Rzepakowy
Jajko
żółtko Jaja
Masło
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i użyć szpatułki, aby wygładzić powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
6
Piec w środku piekarnika przez około 1 godzinę, obracając patelnię w połowie, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
7
Niech ciasto ostygnie na stojaku przez 30 minut.
8
W małym rondlu połącz cukier z sokiem z cytryny i rumem i doprowadź do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cukier
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Niech syrop cytrynowy lekko ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
10
Odwróć ciasto na stojaku z drutu ustawionego na blasze do pieczenia. Używając drewnianego szaszłyka, równomiernie wyłup otwory na całym cieście i posmaruj syropem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Szaszłyki
11
Niech ciasto ostygnie całkowicie.
12
W średniej misce wymieszać cukier cukierniczy z sokiem z cytryny i ekstraktem z migdałów na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Ekstrakt Z Migdałów
Sok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
13
Wlać glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
14
Posypać migdały na górze i niech zestaw glazury, o 20 protokół.