Ciasto Bundt Berthy Big Bourbon
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, przepis Berthy Big Bourbon Bundt Cake może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 563 kalorie , 8 g białka i 19 g tłuszczu . Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Mieszanka cukru, serka śmietankowego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co nie jest tak spektakularne. Wypróbuj Lemon Bundt Cake , Bittersweet Chocolate-Walnut Bundt Cake i Chocolate Asparagus Bundt Cake , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Natłuść i posyp mąką 10-calową foremkę Bundt lub foremkę rurkową.
Ubij 1 szklankę masła, serek śmietankowy, 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki ciemnego brązowego cukru mikserem elektrycznym w dużej misce, aż masa będzie lekka i puszysta. Mieszanka powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodawaj jajka o temperaturze pokojowej, jedno po drugim. Przed dodaniem kolejnego jajka pozwól, aby każde połączyło się z masą maślaną.
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii i 1/4 szklanki bourbonu.
Przesiej mąkę, 6 łyżek kakao, proszek do pieczenia i sól, a następnie odstaw.
Przygotuj nadzienie: w blenderze wymieszaj 1/4 szklanki masła, 1/4 szklanki kakao w proszku, 3/4 szklanki brązowego cukru.
Przełóż do miski, dodaj kawałki orzechów pekan i 1 łyżkę bourbonu; odstaw.
Stopniowo dodawaj mieszankę mąki do ciasta; ubijaj na średnich obrotach przez około 3 minuty.
Rozłóż połowę ciasta na dnie przygotowanej patelni i umieść łyżeczki nadzienia pekanowego wokół środka ciasta. Przykryj resztą ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w ciasto będzie po wyjęciu czysta, około 55–70 minut.
Pozostawić do ostygnięcia na kratce przez około 20 minut.
Odwróć ciasto na talerz i pozwól mu całkowicie ostygnąć przed polaniem lukrem.
Do polewy: przesiej 1/4 szklanki kakao z 1 szklanką cukru pudru.
Wymieszaj 1 łyżeczkę wanilii, 1 łyżkę masła i 4 łyżki gorącej wody; dodaj 1 do 2 łyżek wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Nałóż polewę na wierzch ostudzonego ciasta.