Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe
Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Mieszanka brzoskwiń, opcjonalnie: cukier turbinado, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Ciasto Brzoskwiniowo-Śliwkowe, oraz Crostada brzoskwiniowo-Śliwkowa.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na niższą pozycję i rozgrzej piekarnik do 218°.
W dużej misce umieścić śliwki i brzoskwinie.
W małej miseczce ubić cukier i skrobię, następnie delikatnie wymieszać z owocami, aż kawałki będą równomiernie pokryte. Pozostawić mieszaninę na pięć minut, a następnie dodać do schłodzonej skorupy ciasta. Przykryć wierzchnią skórką. Zagniatać boki, wyciąć kilka szczelin na górze i schłodzić ciasto przez 15 do 20 minut.
Ubić razem jajko i szczyptę soli. Ciasto wyjąć z piekarnika, umyć jajkiem i posypać cukrem turbinado.
Umieścić ciasto w piekarniku i piec przez 20 minut w temperaturze 218°, obracając w połowie. Zmniejszyć ogień do350 i piec, aż pęcherzyki napełniania całego wnętrza i skorupa jest złoty brąz, 20 do 30 minut dłużej. Przygotuj się do ułożenia dolnej części piekarnika folią aluminiową, aby złapać wszelkie soki, które wyciekają z ciasta.
Wyjąć z piekarnika i umieścić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.