Ciasto brzoskwiniowo-jeżyn może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz jeżyny, brązowy cukier, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, cukier granulowany i sól połączyć w maszynce i puls kilka razy. Masło rozsypać i skrócić na mieszaninie mąki i pulsować, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj 4 do 7 łyżek wody z lodem, pulsując, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Skracanie
Woda
Masło
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, tworząc dysk. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Umieść stojak w dolnej części piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Piekarnik
1
Połączyć brzoskwinie, brązowy i granulowane cukry, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, brzoskwinia eau de vie i skrobia kukurydziana lub tapioka w dużej misce i wymieszać, aż dobrze połączone. Wrzucić jeżyny z cassis w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
Skrobia Kukurydziana
Eau De Vie
Cynamon
Brzoskwinia
Tapioka
Creme De Cassis
Imbir
Gałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 10 minut, a następnie użyć szczeliny łyżką łyżką jagody do mieszanki brzoskwini i wrzucić. Schłodzone ciasto podzielić na pół i rozwałkować na 13-do-14-calowe okrągłe na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Ciasto
Brzoskwinia
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
3
Przenieś jedną z rund na 9-calowy talerz z głębokim talerzem. Łyżka owoców do skorupy za pomocą łyżki szczelinowej; dodać niektóre soki, które nagromadziły się w misce (około 1/4 szklanki). Masło rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Pozostałe ciasto zwiń na wałek do ciasta, a następnie rozwiń na górze nadzienia. Przyciąć krawędzie obu skórek do zwisu 3/4 cala. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić i zacisnąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
5
Wytnij 6 szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Wierzch ciasta posmarować śmietaną i posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Turbinado
Krem
7
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec na dolnej półce piekarnika, aż skorupa będzie złoty i soki bąbelki grubo przez szczeliny, 1 godzina, 20 minut do 1 godziny, 30 minut. (Jeśli skórka zbyt szybko się zbrązowieje, przykryj ją folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Folia Aluminiowa
8
Niech ciasto ostygnie około 3 godzin przed podaniem. Zdjęcia Steve Giralt