Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe

Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe
Ciasto brzoskwiniowo-jeżyn może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz jeżyny, brązowy cukier, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier granulowany i sól połączyć w maszynce i puls kilka razy. Masło rozsypać i skrócić na mieszaninie mąki i pulsować, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj 4 do 7 łyżek wody z lodem, pulsując, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
WodaWoda
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, tworząc dysk. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Umieść stojak w dolnej części piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
1
Połączyć brzoskwinie, brązowy i granulowane cukry, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, brzoskwinia eau de vie i skrobia kukurydziana lub tapioka w dużej misce i wymieszać, aż dobrze połączone. Wrzucić jeżyny z cassis w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Eau De VieEau De Vie
CynamonCynamon
BrzoskwiniaBrzoskwinia
TapiokaTapioka
Creme De CassisCreme De Cassis
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 10 minut, a następnie użyć szczeliny łyżką łyżką jagody do mieszanki brzoskwini i wrzucić. Schłodzone ciasto podzielić na pół i rozwałkować na 13-do-14-calowe okrągłe na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
CiastoCiasto
BrzoskwiniaBrzoskwinia
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Przenieś jedną z rund na 9-calowy talerz z głębokim talerzem. Łyżka owoców do skorupy za pomocą łyżki szczelinowej; dodać niektóre soki, które nagromadziły się w misce (około 1/4 szklanki). Masło rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Pozostałe ciasto zwiń na wałek do ciasta, a następnie rozwiń na górze nadzienia. Przyciąć krawędzie obu skórek do zwisu 3/4 cala. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić i zacisnąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Wytnij 6 szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Wierzch ciasta posmarować śmietaną i posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
KremKrem
7
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec na dolnej półce piekarnika, aż skorupa będzie złoty i soki bąbelki grubo przez szczeliny, 1 godzina, 20 minut do 1 godziny, 30 minut. (Jeśli skórka zbyt szybko się zbrązowieje, przykryj ją folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Niech ciasto ostygnie około 3 godzin przed podaniem. Zdjęcia Steve Giralt

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPół na pół lub bita śmietana, opcjonalniePół na pół lub bita śmietana, opcjonalnie5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, plus więcej do odkurzaniamąka uniwersalna, plus więcej do odkurzania796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydziana lub tapioka instantskrobia kukurydziana lub tapioka instant796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier2(zima)peach eau de vie (brandy)peach eau de vie (brandy)1kilogramymieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki i plasterki 1/2 cala grubościmieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki i plasterki 1/2 cala grubości2(zima)Likier cassisLikier cassis1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskracanie na zimno, cięte na kawałkiskracanie na zimno, cięte na kawałki2(zima)cukier turbinadocukier turbinado2(zima)masło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki10(zima)(1 1/4 patyczka) zimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/4 patyczka) zimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn