Ciasto Biszkoptowe Imbirowe

Ciasto Biszkoptowe Imbirowe
Ciasto biszkoptowe imbirowe wymaga około 1 godzina i 53 minuty od początku do końca. Na 2,36 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. 169 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką wodę, melasę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Biszkoptowe Imbirowe, Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj 13 przez 9-calową patelnię do pieczenia za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Na dnie przygotowanej patelni ułożyć równomiernie kawałki biszkoptu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Pokruszony imbir posypać równomiernie na wierzchu biszkoptów. Wierzch równomiernie wymieszać z krystalizowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
W dużej misce, połączyć pół na pół, jajka, brązowy cukier, melasa, wanilia, i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zalać warstwą herbatników i odstawić do wchłonięcia płynu, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
6
Piec do puszystego i złocistego, 45 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Podawać na ciepło z sosem śmietanowym z masłem Melasowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
8
Dekoruj orzechami włoskimi, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
9
W średnim rondlu na małym ogniu połączyć masło, śmietanę, mleko i melasę. Gdy na małym ogniu, dodać brązowy cukier i Irish cream Likier. Powoli dodawać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, aż zgęstnieje. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
RamięRamię
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych12 łyżeczki czosnku w proszkumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweimbir skrystalizowany, posiekanyimbir skrystalizowany, posiekany6largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite7091 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mrożone herbatniki w stylu południowym, pieczone zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrojone na 1-calowe kawałkimrożone herbatniki w stylu południowym, pieczone zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrojone na 1-calowe kawałki1491 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet imbir thins, crushed (zalecane: Anna ' s Ginger Thins)pakiet imbir thins, crushed (zalecane: Anna ' s Ginger Thins)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweIrish cream liqueurIrish cream liqueur591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa (zasugerował: Melasa babci)melasa (zasugerował: Melasa babci)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa (polecane: Melasa babci)melasa (polecane: Melasa babci)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione2Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie12krewetki i żyłkiPosiekane orzechy włoskie, do dekoracjiPosiekane orzechy włoskie, do dekoracji12 łyżeczki czosnku w proszkuzimna wodazimna woda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Magazyn