Ciasto Bezglutenowe
Bezglutenowa Skórka tarta może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mąki z tapioki, żółtka, mąki z orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Pikantna Bezglutenowa Skórka Tarta, Chrupiąca tarta jagodowa ze skórką z płatków owsianych (bezglutenowa + wegańska), oraz Wtorek bezglutenowy: tarta pomidorowa z skórką Parmezanowo-rozmarynową.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w robocie kuchennym; pulsuj kilka razy.
Dodać masło i pulsować 10 razy lub aż masło jest wielkości grochu.
Połącz żółtko z 1 łyżką lodowatej wody; dodaj do ciasta i pulsuj, aż ciasto się połączy. (
Dodaj więcej wody, 1 łyżeczkę na raz, jeśli to konieczne.)
Przenieść ciasto na powierzchnię roboczą. Zagnieść 2 razy i uformować na dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce 1 godzinę.