Ciasto bananowo-malinowe z lukrem cytrynowym
Jeśli chcesz dodać więcej Wegetariańskie przepisy do twojej kolekcji, ciasto bananowo-malinowe z lukrem cytrynowym może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 14. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, szczyptę soli, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z lukrem cytrynowo-serowym, Babeczki z kremem cytrynowym z lukrem malinowym, oraz Łatwe Ciasto bananowe z lukrem bananowym z bitą śmietaną.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; każdą patelnię odkurzyć 1 1/2 łyżeczki mąki.
Umieścić granulowany cukier i 1/4 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 3 protokół).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Lekko łyżka 1 3/4 szklanki mąki do suchych miarek, i poziom z nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Połączyć maślankę, banana i 1 łyżeczkę wanilii.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki (mieszaj po każdym dodaniu, aż do wymieszania).
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec ciasto w 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Odklej papier woskowy. Chłodne warstwy całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować lukier, w dużej misce połączyć serek śmietankowy, 2 łyżki masła, skórkę, 1/2 łyżeczki wanilii i szczyptę soli. Ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie puszysty. Stopniowo dodawać cukier puder; ubijać z małą prędkością, aż do wymieszania (nie przegotowywać).
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu i rozprowadź 1/3 szklanki lukru. Ułóż Maliny w jednej warstwie na lukrze, a na wierzchu pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi malinami.