Ciasto Bananowe Z Czekoladą Mleczną
Ciasto bananowe z czekoladą mleczną może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz banany, żółtka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Puszyste Babeczki Z Mlecznej Czekolady Bananowe, Szybkie Bananan i Milk Chocolate s ' mores, oraz Czekolada Bananan i masło orzechowe mleko.
Instrukcje
Rozłóż orzechy laskowe w talerzu ciasta i tosty przez 12 minut, lub aż pachnące i blister. Przetrzyj orzechy w ręczniku kuchennym, aby usunąć skórki. Orzechy drobno zmielić w robocie kuchennym.
Dodać masło i cukier i proces do puszystego.
Dodać żółtko i wanilię i proces, aż tylko mieszane.
Dodać mąkę, sól i zmielone orzechy laskowe i pulsować, aż ciasto kruche formy.
Zeskrobać ciasto na duży dysk, a następnie wcisnąć ciasto do 9-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Wyłożyć ciasto folią i równomiernie wcisnąć na patelnię. Zamrozić do twardości, około 10 minut.
Wyrzuć plastik i naciśnij kawałek dobrze posmarowanej folii bezpośrednio na ciasto. Napełnij folię masami ciasta lub suszoną fasolą i piecz przez 30 minut, lub do momentu, gdy skorupka będzie złota wokół krawędzi.
Wyjąć folię i masy i piec przez 15 minut dłużej, lub aż złoty cały.
Ostudzić na stojaku z drutu.
W średnim rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia.
Zdjąć z ognia. W średniej misce połowę ciepłej śmietany ubić z żółtkami. Krem wlewamy do rondla i ubijamy stale na umiarkowanie małym ogniu, aż termometr natychmiastowo odczytuje 16
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać czekoladę, masło i wanilię i ubijać, aż będzie gładka.
Niech napełnianie ostygnie do temperatury pokojowej.
W średniej misce wrzucić banany z cukrem i rumem. Ułóż banany w jednej nakładającej się warstwie w skorupce tarty i łyżkę kremu czekoladowego na wierzchu. Wygładzić powierzchnię za pomocą rozgrzanej szpatułki offsetowej. Przed podaniem tarta schłodzić do jędrności.