Ciasto Bananowe
Ciasto bananowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 810 kalorii, 12g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka sody oczyszczonej, banany, pekan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Bananowe, Ciasto Z Orzechami Bananowymi, oraz Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (8 cali) okrągłe Patelnie.
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić żółtka po kolei. Rozpuścić sodę w maślance; dodać do śmietanej mieszaniny na przemian z mąką, zaczynając i kończąc mąką. Wymieszać w puree banany i pekan.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się do stojaka z drutu i całkowicie ostudź.
Lukier karmelowy rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach schłodzonego ciasta.
Aby lukier karmelowy: w ciężkim rondlu połącz 1 1/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki brązowego cukru, odparowane mleko i 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina osiągnie stadium softball (240 stopni F; 116 stopni C).
Zdjąć z ognia i ubić aż do rozprzestrzenienia konsystencji; w razie potrzeby dodać dodatkowe mleko.
Rozprowadzić natychmiast na ostudzonym cieście.