Ciasto Ananasowo-Mandarynkowe

Ciasto Ananasowo-Mandarynkowe
Ciasto ananasowo-mandarynkowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1178 kalorii, 12g białka, oraz 45g tłuszczu. Za 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubi ten deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis od Allrecipes wymaga proszku do pieczenia, cukru, mąki tortowej i jajek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pig Pickin ' Cake (Ciasto Mandarynkowo-pomarańczowe z polewą z bitej śmietany ananasowej), Ciasto mandarynkowo-Polentowe z syropem mandarynkowym, oraz Wiśniowy ananas i mandarynka Ambrozja.

Instrukcje

1
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
W dużej misce śmietanę, cukier biały, jajka i wanilię razem; ubijaj, aż będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj mąkę do śmietany na przemian z mlekiem, tworząc 3 suche i 2 płynne dodatki; połącz lekko po każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
4
Rozłóż ciasto równomiernie na 2 natłuszczone i posypane mąką 8-calowe okrągłe formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić ciasto na patelni 10 minut, a następnie wyłożyć na ruszcie, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Masło śmietankowe lub margaryna. Stopniowo mieszaj cukier cukierniczy, śmietanę i sok z cytryny. Ubijaj do uzyskania jasnej i kremowej konsystencji. Napełnij i zamroź ciasto. Udekoruj górę pierścieniem dobrze osuszonych segmentów mandarynki wokół zewnętrznej krawędzi. Wypełnij środek dobrze osuszonym pokruszonym ananasem. Udekoruj centrum kilkoma dodatkowymi pomarańczowymi sekcjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka Pomarańcza SekcjeMandarynka Pomarańcza Sekcje
Cukier PuderCukier Puder
Kruszony AnanasKruszony Ananas
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
KremKrem

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn