Ciasto ananasowe do góry nogami wymaga z grubsza 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 24g tłuszczu i w sumie 522 kalorii. Ten przepis służy 10. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. 14 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka mąki tortowej, masła, sody oczyszczonej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak spektakularny wynik spoonacular 22%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Włóż posiekanego ananasa do naczynia do pieczenia, przykryj folią i piecz w piekarniku do miękkości i lekko złocistego koloru. Pozostaw piekarnik w temperaturze 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
4
Włóż cukier, wanilię i 1/2 szklanki wody do średniego rondla i gotuj na dużym ogniu, aż zmieni się w lekki karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Karmel
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj posiekanego ananasa, śmietanę, sól i arbol i gotuj, aż lekko się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Krem
Sól
6
Ostudź przez około 5 minut przed dodaniem do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Usuń fasolkę wanilii, a następnie ostrożnie przenieś miksturę do blendera i zmiksuj, aż będzie gładka. Przecedzić przez średni sitko do miski. Włóż mieszaninę do rondla i zredukuj do konsystencji sosu.
W miarce wymieszaj maślankę, śmietanę, rum, ekstrakt waniliowy i nasiona wanilii. Naprzemiennie suche i mokre składniki, zaczynając i kończąc na mące i mieszaj, aż się połączą, zeskrobując boki i dno miski.
Wlej ciasto na ananasa na żeliwnej patelni i piecz, aż wierzch będzie lekko złocistobrązowy, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami, 30 do 40 minut. Ostudzić na ruszcie do pieczenia przez 10 minut, a następnie odwrócić na duży talerz.
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.