Ciasto agrestowe
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego repertuaru, ciasto agrestowe może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 1,62 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Mieszanka agrestu, cukru pudru, Porto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Spróbuj Ciasto Agrestowe I, Patchworkowe ciasto truskawkowo-agrestowe, oraz Głupiec agrestowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, wymieszaj masło i cukier puder w misce, a następnie włóż 4 żółtka.
Dodaj mąkę i wymieszać wszystko razem z palcami, aż otrzymasz kruchą konsystencję jak wilgotna bułka tarta. Przer. W 1-2 łyżkach wody, aż ciasto się połączy, następnie podzielić na pół i zwinąć w 2 kulki. Spowoduje to podwojenie potrzebnej kwoty, więc zamrozić połowę na inny czas.
Połóż kulkę, której używasz na mące, spłaszcz ją dłońmi, owinąć ciasto folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Do nadzienia, przechylić owoce, cukier i Porto, jeśli używasz, lub odrobina wody do rondla i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż owoce będą miękkie. Smak słodyczy, dodając więcej cukru, jeśli uważasz, że go potrzebuje.
Wlać owoce do naczynia do ciasta o szerokości około 25 cm i głębokości 5 cm.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni tak, aby było wystarczająco duże, aby utworzyć pokrywkę na danie z ciasta.
Wytnij cienki pasek ciasta, aby przykleić się do wargi naczynia ciasto to nie musi być jeden ciągły kawałek. Przykleić niewielką ilością wody, następnie zwilżyć Pasek większą ilością wody i położyć pokrywkę ciasta na wierzchu. Mocno docisnąć, odciąć nadmiar ciasta i zacisnąć. Zrobić dziurę w środku pokrywki, posmarować wierzch pozostałym żółtkiem i posypać cukrem. Powinieneś mieć wystarczająco dużo ozdób ciasta, aby zrobić artystyczne liście do dekoracji ciasta, jeśli chcesz.
Piec przez 30 minut lub do góry jest złoty kolor. Ciasto pozostawić na chwilę relaksu, a następnie podawać z kremem lub lodami waniliowymi.