Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami
Ciasto śliwkowe do góry nogami wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Na 96 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, proszek do pieczenia, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z Simply Recipes ma 580 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami, Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj wnętrzności ramekinów.
Roztopić masło i brązowy cukier, wlać na dno ramekiny: rozpuścić 3/4 patyczka (6 łyżek) masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i ubić na gładką masę.
Wlać do dna maślanych ramekinów, dzieląc równomiernie pomiędzy Nie SOS cukrowy.
U dołu każdego ramekina ułóż warstwę plastrów śliwki.
Suche składniki ubij razem na ciasto: w osobnej misce energicznie ubijaj mąkę tortową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Zrób ciasto: użyj miksera elektrycznego, aby ubić pozostały 1/2 patyczka (1/4 szklanki lub 4 łyżki) masła z granulowanym cukrem i skórką pomarańczową.
Dodać jajka i wanilię, wymieszać do połączenia.
Na przemian dodać mieszankę suchej mąki i maślankę (lub mleko z kwasem cytrynowym) do ciasta.
Piec: podzielić ciasto między ramekiny.
Ułożyć ramekiny na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na półce Środkowej.
Piec w temperaturze 177° przez 35 do 40 minut, aż ciasta będą twarde w dotyku, a wykałaczka lub szaszłyk włożony do środka nie wyjdzie z surowym cieście na nim. (Może być mokry od soku śliwkowego.) Odwróć blachę do pieczenia w połowie drogi przez pieczenie, aby zapewnić równomierne pieczenie wszystkich ciast.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku, aż nie będzie już gorąco w dotyku. Uruchom nóż do parowania na krawędziach ramekinów. Odwróć na płytkę i delikatnie podnieś ją.
Podawać samodzielnie lub z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.