Ciastka z krabem i przegrzebkiem z trawy cytrynowej z pikantnym sosem do zanurzania ogórków

Ciastka z krabem i przegrzebkiem z trawy cytrynowej z pikantnym sosem do zanurzania ogórków
Lemongrass Crab & Scallop Cakes with a Spicy Cucumber Dipping Sauce may be just the side dish you are looking for. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $2.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, szczypiorek, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasta Krabowo-Kukurydziane Z Sosem Kolendrowym, Ciasta krabowo-kukurydziane z sosem chili, oraz Tajskie ciasta rybne z sosem ogórkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń twardy mięsień z boku przegrzebków i pokrój przegrzebki w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2
Połącz przegrzebki i mięso kraba w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usuń twarde zewnętrzne warstwy z trawy cytrynowej, zmielić około 2 łyżeczek jasnego wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Mięso MieloneMięso Mielone
1
Dodaj Panko, szczypiorek i jajka do miski z owocami morza. Doprawić mieszaninę solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać, aby włączyć za pomocą ruchu składania. Najlepsze ciasta krabowe są trudne do pracy, ponieważ mieszanina powinna ledwo trzymać się razem. Więc nie nadmiernie wymieszać lub dodać więcej bułki tartej, ponieważ ciasta będą trzymać swój kształt po ugotowaniu.Do sosu zanurzeniowego: doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia i dodać cukier i sól morską, wirując patelnię do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
KrabKrab
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj ocet, chilis, szalotka, i ogórek. Wymieszać składniki i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.Tworzą przegrzebek i mieszaninę krabów do 18 ciasta, które są o 2 do 3 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
KrabKrab
3
Rozgrzać dużą patelnię sauté na średnim ogniu i dodać olej arachidowy i masło. Jak tylko masło topi, dodać ciasta i smażyć, aż tylko złoty i ledwo gotowane przez, O 2 do 3 protokół z każdej strony. Należy uważać, aby nie rozgotować i gotować partiami, jeśli to konieczne, aby uniknąć tłoczenia patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podawać 3 ciasta na talerz wraz z pikantnym sosem do maczania ogórków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
5
Udekoruj każdy talerz kolendrą i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn