Ciastka Truskawkowo-Cytrynowe
Przepis truskawkowo-cytrynowe ciastka może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz masło, bitą polewę, cukier turbinado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciastka Truskawkowo-Bazyliowo-Cytrynowe, Ciastka truskawkowe z kremem cytrynowym Meyer, oraz Ciastka Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zważyć lub lekko łyżką 9 uncji (około 2 szklanki) mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połączyć 9 uncji mąki, 1/4 szklanki cukru granulowanego, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce.
Pokroić w schłodzonym maśle blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Połączyć 1 1/4 szklanki maślanki i startej skórki cytryny.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki, i wrzucić delikatnie widelcem do połączenia. (Ciasto powinno być mokre i o konsystencji twarogu.)
Pokryj 9-calową okrągłą metalową patelnię do ciasta lub blachę do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
Umieść 1/2 szklanki mąki w płytkim naczyniu. Miarka 10 równych porcji ciasta do naczynia. Delikatnie uformuj każdą porcję na okrągło, rzucając mąką, aby uformować ciasto. Ułóż na patelni. Wyrzucić nadmiar mąki.
Ciasto posmarować roztopionym masłem i równomiernie posypać 1 łyżką cukru turbinado.
Piec w 425 przez 22 minut lub aż ciastka są lekko rumiane. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu przez 10 minut.
Usuń ciastka z patelni. Cool on wire rack.
Połączyć jagody, 1/4 szklanki cukru granulowanego i sok z cytryny; wrzucić do herbu.
Odstawić na 15 minut. Podziel każde ciastko na pół; łyżka około 1/3 szklanki mieszanki jagodowej i 2 łyżki ubitej polewy do każdej.