Ciastka Truskawkowe
Need a deser wegetariański? Ciasto truskawkowe może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 9g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz krem z kamienia nazębnego, ciężką śmietanę, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciastka Truskawkowe, Ciastka Truskawkowe, oraz Ciastka Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jagody i cukier w średniej misce.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Wytnij 2 (18-calowe) kawałki pergaminu. Trim 1 sztuk do 18 przez 13 cali; odstawić na bok. Płaszcz 18-by-13-calowy obramowane blachy do pieczenia z masłem, linia go z przyciętym kawałkiem pergaminu, i płaszcz górnej części pergaminu z więcej masła; odstawić.
Żółtka, 1/3 szklanki cukru i wanilię umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na dużej prędkości, aż bladożółty i zagęszczony, o 5 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.Z mikserem na niskiej prędkości, powoli dodać mąkę i wymieszać, aż tylko połączone, o 1 minuta łącznie.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i odstawić.Dokładnie umyć i osuszyć miskę miksera, zwrócić ją do miksera i zamocować mikser za pomocą nasadki trzepaczki.
W misce umieścić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól i ubijać na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty (powinny opadać jak lody na miękko), około 1 minuty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/3 szklanki cukru i kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty (stojąc prosto), o 1 minutę więcej. Używając gumowej szpatułki, złóż jedną czwartą białek do zarezerwowanej mieszaniny żółtko-mąka, aż do równomiernego włączenia; delikatnie złóż pozostałe białka, aż do połączenia i nie pozostaną duże białe smugi.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadź ją na bardzo równą warstwę, wygładzając wierzch. (Aby uzyskać najlepsze rezultaty, upewnij się, że powierzchnia ciasta jest tak gładka i równa, jak to możliwe.)
Piec, aż ciasto zaczyna odciągać się od boków blachy do pieczenia, górna sprężyny z powrotem po naciśnięciu palcem, i nie jest już lepki w dotyku, o 20 protokół. W międzyczasie umieść dużą, czystą metalową lub szklaną miskę i czystą trzepaczkę w zamrażarce, aby schłodzić bitą śmietanę.
Usuń ciasto z blachy do pieczenia, umieszczając drugi kawałek pergaminu nad nim.
Umieść śmietanę, cukier i wanilię w schłodzonej misce i ubijaj schłodzoną trzepaczką do uzyskania średnich szczytów, około 3 minut.
Przełożyć schłodzone ciasto z pergaminem na deskę do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża przyciąć krawędzie ciasta, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali.
Wytnij dłuższy bok prostokąta na 4 (4-calowe) paski.
Wytnij krótszy bok na 4 (2-3 / 4-calowe) paski. Powinieneś mieć 16 (4-przez-2-3/4-Cal) prostokąty.Przygotuj 8 małych talerzy. Za pomocą płaskiej szpatułki umieść 1 porcję ciasta na każdym talerzu. Połowę zarezerwowanych truskawek podziel na ciasta, a połowę bitej śmietany na jagody. Wierzch z kolejną porcją ciasta i powtórz z pozostałymi jagodami i bitą śmietaną.