Ciastka roztopionych miętowo-czekoladowych
Stopione ciasteczka miętowo-czekoladowe zajmują około 30 minut od początku do końca. Za 1,21 dolara za porcję otrzymasz deser dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 38 g tłuszczu i łącznie 553 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wystarczy mieszanka cukru, mąki, cukru pudru i kilku innych składników, aby przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciastka czekoladowo-miętowe, Ciasta amerykańskie – Ciasta z roztopioną czekoladą i Ciasta z roztopioną czekoladą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425°. W małym, ciężkim rondlu podgrzej masło i czekoladę na małym ogniu, aż się połączą, ciągle mieszając; Przełożyć do dużego naczynia.
Do masy czekoladowej dodać jajka, żółtka, cukier, ekstrakt i sól; Dobrze wymieszać. Wymieszaj mąkę.
Wlać do czterech natłuszczonych 6 uncji. pucharki z kremem lub kokilki.
Ułóż pucharki z kremem na blasze do pieczenia.
Piec 10-12 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 160° i stwardnieją brzegi ciasta.
Wyjmij z piekarnika; odstaw na 1 minutę. Przeprowadź nóż po bokach ciast; wyjąć na talerze deserowe. Posyp cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto czekoladowe świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "