Ciastka roztopionej czekolady z sosem miętowo- krówkowym

Ciastka roztopionej czekolady z sosem miętowo- krówkowym
Roztopione ciasta czekoladowe z sosem miętowo- krówkowym mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 882 kalorie, 12 g białka i 54 g tłuszczu każda. Za 1,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka czekolady, jajek, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżką wynoszący 33%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Stopione ciasta czekoladowe z sosem miętowo-krówkowym, Ciastka czekoladowe z roztopioną krówką w wersji o niższej zawartości tłuszczu i Ciastka czekoladowe z sosem truskawkowym.

Instrukcje

1
W podwójnym bojlerze lub metalowej misce nad gorącą wodą rozpuść masło i czekoladę; mieszaj, aż będzie gładka. W dużej misce ubij jajka, żółtka i cukier puder, aż masa będzie gęsta i nabierze cytrynowego koloru. Ubijaj mąkę, aż dobrze się wymiesza. Stopniowo ubijaj mieszankę maślaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieś do ośmiu natłuszczonych 6 uncji. kokilki lub pucharki z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Ułóż ramekiny na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Piec w temperaturze 450° przez 15-17 minut lub do momentu, gdy termometr umieszczony blisko środka wskaże 160° i boki ciasta się zetną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
W międzyczasie w podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gorącą wodą rozpuść czekoladki; mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszaj gorącą wodę, syrop kukurydziany i ekstrakt; wyjąć i trzymać w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wyjmij ciasta z piekarnika i odstaw na 1 minutę. Przejedź nożem po krawędziach kokilek; przełożyć na talerze deserowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Podawać z ciepłym sosem czekoladowym i lodami waniliowymi według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Roztopione ciasto czekoladowe można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn