Ciastka orzechowo-cynamonowe z bananami i Dulce de Leche
Ciastka orzechowo-cynamonowe z bananami i Dulce de Leche wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,02 zł za porcję. Ten deser ma 454 kalorie, 3G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru, czekolady, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciastka orzechowo-cynamonowe z bananami i Dulce de Leche, Ciepłe banany z sosem Dulce de Leche, oraz Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350?F. W średniej misce, mix Bisquick mix, 2 łyżki cukru, pekan i cynamon.
Dodać 1/2 szklanki śmietany; mieszać aż do uzyskania miękkiego ciasta.
Na nieprzetworzonym arkuszu cookie, upuść ciasto przez 1/4 cupfuls 2 cali od siebie; pat do rund, o grubości 3/4 cala.
Wierzch posypać 1/2 łyżeczki cukru.
Piec 16 do 18 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; całkowicie schłodzić.
W schłodzonej dużej głębokiej misce ubijaj pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Używając ząbkowanego noża, ostrożnie pokrój ciastka na pół poziomo.
Ułóż dolne połówki na 4 talerzach deserowych; rozprowadź po 1 łyżce dulce de leche. Na wierzchu 1/2 pokrojonego banana, 3 łyżki bitej śmietany i 1/2 łyżeczki startej czekolady. Przykryć górną połówką krótkiego ciasta. Na wierzchu 3 łyżki bitej śmietany i 1/2 łyżeczki startej czekolady.