Ciastka kawowo-przyprawowe z Krystalizowanym imbirem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciastek z przyprawami do kawy z Krystalizowanym imbirem. Ten przepis służy 24. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. 3 ludzie uznali ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mielonych ziaren kawy, mielony kardamon, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Ciastka kawowo-przyprawowe z Krystalizowanym imbirem, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Pierniki krystalizowano-imbirowe.
Instrukcje
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Mąkę, brązowy cukier, mieloną kawę, imbir, cynamon, kardamon i sól wymieszać w 5 sekund.
Dodaj masło; za pomocą włączników on / off, przetwarzaj, aż zaczną tworzyć się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w piłkę. Podziel ciasto równo między dwie patelnie o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto mocno i równomiernie na dno każdej patelni.
Piec kruche 25 minut. Odwróć pozycję patelni i kontynuuj pieczenie, aż kruche ciasto będzie złocisto-brązowe i twarde wokół krawędzi, ale środek jest jeszcze tylko lekko miękki, około 20 minut dłużej. Fajne kruche w patelniach 5 minut.
Na każdej patelni pokroić ciepłe bułki na 12 klinów. Całkowicie fajne.
Wymieszać cukier puder, 2 łyżeczki wody i wanilię w małej misce, dodając więcej wody przez 1/4 łyżeczek, jeśli to konieczne, do smarowania glazury. Używając szpatułki offsetowej, rozłóż glazurę cienko na ciastkach, pozostawiając 1/2-calową granicę na krawędziach.
Posypać krystalizowanym imbirem.
Odstawić do momentu ustawienia glazury, około 1 godziny. Czy z wyprzedzeniem można zrobić 3 tygodnie do przodu. Przechowywać szczelnie w zamrażarce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.