Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso
Ciasteczka Double Chocolate and Espresso to deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup kakao w proszku, masło, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 28% wyniku , co nie jest aż tak imponujące. Podobne przepisy obejmują ciasteczka z podwójną czekoladą espresso , ciasteczka z podwójną czekoladą i ciasteczka espresso z podwójną czekoladą .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub matami silikonowymi. Odłożyć na bok.
W małej misce wymieszaj gorzką czekoladę i masło.
Miskę postaw na garnku z ledwo gotującą się wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka.
W misie robota kuchennego drobno posiekaj ziarna espresso w czekoladzie. W średniej misce wymieszaj posiekane ziarna espresso, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
W drugiej średniej misce wymieszaj cukier, jajka, 2 łyżki wody i ekstrakt waniliowy. Stopniowo dodawaj suche składniki i mieszaj, aż masa będzie gęsta i gładka. Wlać roztopioną czekoladę. Wmieszaj kawałki czekolady. Za pomocą łyżki do ciastek lub lodów nałóż 1/4 szklanki ciasta na przygotowane blachy do pieczenia.
Piec, aż lekko się napęcznieje, a wierzchołki zaczną pękać, od 18 do 20 minut. Pozostaw ciasteczka na blasze do całkowitego ostygnięcia i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.