Ciasteczka z kawałkami czekolady
Przepis na ciasteczka czekoladowe można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 18 centów za porcję otrzymasz deser na 30 osób. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 2 g białka i 8 g tłuszczu. 41 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka półsłodkich kawałków czekolady, soli, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 18%. Pełnoziarniste ciasteczka czekoladowe z orzechami włoskimi {Moje ulubione ciasteczka z kawałkami czekolady}, potrójnie nadziewane ciasteczka M&M z kawałkami czekolady, ciasteczka toffi i ciasteczka z masłem orzechowym oraz potrójnie nadziewane ciasteczka M&M z kawałkami czekolady, ciasteczka toffi i ciasteczka z masłem orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu .
Instrukcje
Równomiernie umieść 2 stojaki na środku piekarnika i rozgrzej do 100 stopni F. (w trybie konwekcji, jeśli go posiadasz). Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub arkuszami silikonowymi. (Jeśli masz tylko 1 blachę do pieczenia, pozwól jej całkowicie ostygnąć pomiędzy partiami.)
Włóż masło do miski przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej, przykryj i wstaw do mikrofalówki na średnią moc, aż się rozpuści. (Alternatywnie rozpuścić w małym rondlu.) Lekko ostudzić.
W dużej misce ubij cukier, jajka, masło i wanilię na gładką masę.
W drugiej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszaj suche składniki z mokrymi składnikami drewnianą łyżką; uważaj, żeby nie przemieszać. Wymieszaj kawałki lub kawałki czekolady.
Na przygotowane formy nakładać czubatą łyżką ciasta. Zwilż lekko ręce i zwiń ciasto w kulki. Rozłóż ciasteczka na patelniach w odległości około 2 cali od siebie.
Piec na złoty kolor, ale wciąż miękki w środku, od 12 do 16 minut, w zależności od tego, jak bardzo gumowate lub chrupiące lubisz ciasteczka.
Gorące ciasteczka przekładamy szpatułką na kratkę do ostygnięcia.
Przechowuj ciasteczka w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni.
Lekko posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem na ciasteczka i dodaj 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich wraz z kawałkami czekolady.
Rozsmaruj ciasto na przygotowanej patelni.
Piec, aż krawędzie staną się jasnobrązowe, a ciasto stwardnieje, około 45 minut. Lekko ostudzić i przykryć powierzchnię 4 szklankami pianek marshmallow i 1 szklanką kawałków czekolady. Podgrzewaj co najmniej 8 cali od ognia, aż pianki marshmallow staną się złotobrązowe, około 2 minut. (Pilnuj pianek i często obracaj patelnię – w mgnieniu oka zmieniają kolor ze złotego na zwęglony.) Ostudź, pokrój i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti
Ciasteczka czekoladowe w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.