Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy

Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy
Pieczony indyk z boczkiem i sosem ziołowo-jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 283g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 2470 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, szałwię, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym, Pieczony indyk z sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki zmiksować w procesorze, aż boczek zostanie drobno posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
2
Przenieść na arkusz folii. Używając plastikowej folii jako pomocy, zwijaj mieszaninę masła w kłódkę o średnicy 2 cali; schładzaj do twardości. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz karkówkę z indyka, 1/4 szklanki tłuszczu z indyka i nogę z indyka w dużym garnku żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Umieść w piekarniku; piecz, dopóki części indyka nie będą głębokie, Ciemnobrązowe, obracając raz, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odcedzić, rezerwując tłuszcz z garnka. Rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu do sosu; powrót 1 łyżka tłuszczu do garnka. Włożyć do garnka części indyka, wymieszać z selerem naciowym, cebulą, gałązkami tymianku i pieprzem. Powrót garnek do piekarnika; pieczenie odkryte 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
SelerSeler
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
5
Dodaj cydr jabłkowy i ocet; piecz 10 minut dłużej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Dodaj 8 filiżanek zapasów i szałwii do garnka; gotować w piekarniku odkryte 1 1/2 godziny. Odcedź bazę sosu przez drobny sitko; Odrzuć ciała stałe w sitku (będzie około 5 filiżanek bazy sosu). DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
BazaBaza
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
1
Pokroić masło boczku na 1/4 cala grube rundy i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Zaczynając od końca szyi, ostrożnie przesuń rękę między skórą a mięsem piersi, a następnie przesuń rękę między skórą a mięsem uda. Ostrożnie przesuń plastry masła między skórą a nogą, udem i mięsem piersi na pokrycie (będzie duża ilość mieszanki masła).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
BoczekBoczek
MięsoMięso
2
Posypać 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu przez indyka, a 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu w głównej jamie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
3
Umieść indyka na obramowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią lub folią; schłodzić co najmniej 1 dzień. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Cebulę, seler, koper włoski, marchew, jabłka, olej i liście laurowe wymieszać na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Umieść indyka na mieszance warzywnej. Tuck skrzydła pod; tie nogi razem luźno trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
8
Indyka wstawić do piekarnika; piec do momentu natychmiastowego odczytania termometru włożonego w najgrubszą część uda 77°, fastrygować kapiącą patelnią co 30 minut i polewać luźno folią, Jeśli za szybko się zarumieni, w sumie około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Przenieś indyka na talerz(wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Wlać mieszankę warzywną i kapieli patelni do dużego Sitka ustawionego na dużej misce; naciśnij na ciała stałe, aby wyodrębnić płyn. Wyrzucać ciała stałe do sitka. Łyżka tłuszczu z kapieli z patelni; wyrzucić (w kapieli z patelni będzie duża ilość tłuszczu). Rezerwa odtłuszczone kapiele patelni do sosu (około 1 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
EkstraktEkstrakt
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
11
Usuń tłuszcz z powierzchni bazy sosu; rezerwy tłuszczu 1/4 szklanki. Rewarm Cider gravy base.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
SOSSOS
12
Stopić zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Dodać mąkę; wymieszać 3 minuty. Stopniowo dodawać ciepłą bazę sosu cydr i odtłuszczone kapiele patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładka, zagęszczona i zredukowana do 51/2 filiżanek, często ubijając, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazaBaza
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
14
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
15
Co pić: w 1962 roku dziesięciu przyjaciół, którzy wierzyli, że europejskie winorośle mogą rozwijać się w stanie Waszyngton, założyło Associated Vintners. Zaczęli produkować wina w garażu jednego z ich członków, który stał się pierwszym producentem wina Columbia Winery. Dziś Winnica w Seattle produkuje wszystko, od Merlot po Gewrztraminer. Z indykiem, lubimy Columbia 2003 Syrah z Red Willow Vineyard ($30). Truskawkowe i jasne smaki owocowe oraz pikantne wykończenie białego pieprzu oznaczają, że to wino może wytrzymać turkeyand Wszystkie dodatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
TruskawkiTruskawki
WinoWino
Cała TurcjaCała Turcja
PijPij
OwoceOwoce

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik2(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane nieobrane jabłkagrubo posiekane nieobrane jabłka227Orzechy dowolne (posiekane)applewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekaneapplewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekane33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony0(może być lub przeglądać)pieprz czarnypieprz czarny4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana obrana marchewkagrubo posiekana obrana marchewka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekany selergrubo posiekany seler5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekany selergrubo posiekany seler2(może być lub przeglądać)gruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszernagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszerna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gruboziarnista sól morska lub gruboziarnistagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda DijonMusztarda Dijon4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiegogrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiego596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny2Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczakarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczaka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula4całe liście szałwiicałe liście szałwii6largesgałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku8kilogramyIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydrIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydr596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczychtłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczych1cała noga indyka (udo i udo)cała noga indyka (udo i udo)8kilogramySzyja zarezerwowana z Heritage turkeySzyja zarezerwowana z Heritage turkey2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia86
Magazyn