Ciasteczka wypełnione ponczem jajecznym
Przygotowanie babeczek z nadzieniem jajecznym zajmuje około 55 minut od początku do końca. Za 26 centów za porcję otrzymujesz deser dla 30 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 146 kalorii . Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ekstrakt rumowy, brązowy cukier, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Ultimate "Surprise" Oreo N' Chocolate Chip Cookie Fudge Brownie Cups , Fruit Filled Coffee Cake i Delightful Filled Pumpkin Roll są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj mieszankę budyniową, eggnog i mleko. Gotuj i mieszaj, aż mieszanka się zagotuje.
Zdjąć z ognia, dodać 1 łyżeczkę ekstraktu i wymieszać.
Przenieś do małej miski. Przykryj powierzchnię puddingu papierem woskowanym; schłódź w lodówce, aż będzie zimny.
W dużej misce ubij masło i brązowy cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbij żółtka i pozostały ekstrakt.
Wymieszaj mąkę z solą, stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze wymieszaj.
W małej misce wymieszaj cukier i ziele angielskie. Uformuj ciasto w 1-calowe kulki; obtocz w mieszance cukru. Palcami oprószonymi mąką dociśnij spód i boki dobrze natłuszczonych foremek na muffinki.
Piec w temperaturze 350° przez 10-15 minut lub do uzyskania jasnozłotego koloru. Natychmiast wyjąć z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Przed podaniem nałóż budyń do kubków, wyciskając go łyżką lub wyciskając.
Posyp gałką muszkatołową. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.