Ciasteczka w paski czarno-białe

Ciasteczka w paski czarno-białe
Czarno-białe ciasteczka W Paski to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, sól, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka czarno-białe, Ciasteczka czarno-białe, oraz Ciasteczka czarno-białe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto waniliowe, lekko łyżką 1 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połączyć 1 1/4 szklanki mąki i 1/8 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki masła i 1 żółtko w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ubić w 1 1/2 łyżeczki wanilii. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Posypać 2 łyżki wody lodowej na powierzchni ciasta; beat tylko do wilgotne. (Ciasto będzie lekko kruche.) Naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na folii; przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Aby przygotować ciasto czekoladowe, lekko łyżką 3/4 szklanki mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Połączyć 3/4 szklanki mąki, kakao i 1/8 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Umieść 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki masła i 1 żółtko w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ubić w 1/2 łyżeczki wanilii. Stopniowo dodawać mieszaninę kakao do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Posypać 2 łyżki wody lodowej na powierzchni ciasta; beat tylko do wilgotne. Naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na folii; przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto waniliowe na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Usuń górne arkusze folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
13
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto czekoladowe na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
15
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
16
Usuń górne arkusze folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
17
Umieść ciasto waniliowe na wierzchu ciasta czekoladowego, folia do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
18
Wyjmij folię z ciasta waniliowego; obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
19
Usuń folię z ciasta czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
20
Pokrój stos ciasta na pół w poprzek, tworząc 2 prostokąty (8 x 6 cali). Ułóż jeden prostokąt na drugim, naprzemiennie ciasta waniliowe i czekoladowe; owiń w folię. Zamrozić na 10 minut lub do momentu, aż można łatwo usunąć twardą i plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
21
Ciasto pokroić w poprzek na 6 pasków (6 x 1 1/3 cala). Stos 2 paski na siebie, tworząc stos, naprzemiennie wanilii i czekolady, tworząc wzór paski; owinąć w folię, naciskając delikatnie. Powtórz procedurę z pozostałymi 4 paskami, aby utworzyć 2 stosy(łącznie będą 3 stosy). Chill 30 minut lub do bardzo firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
22
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
23
Pracując z 1 stosem na raz, rozpakuj ciasto. Ostrożnie pokroić każdy stos na 12 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
24
Umieść plasterki ciasta 2 cale od siebie na blasze wyłożone pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
25
Piec w temperaturze 375 przez 12 minut. Schłodzić na patelniach 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
26
Usuń ciasteczka z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn