Ciasteczka nadziewane śliwkami i rodzynkami
Suszone i nadziewane rodzynkami ciasteczka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 48 i kosztuje 23 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 134 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś rodzynki, mąkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasteczka Nadziewane Rodzynkami, Ciasteczka Z Rodzynkami, oraz Nadziewane Ciasteczka Z Rodzynkami.
Instrukcje
Aby nadzienie: gotuj śliwki, aż będą pulchne. Rodzynki przekładamy na patelnię, przykrywamy wodą i podgrzewamy, aż woda się zaparuje. Odcedź i dodaj 1/2 szklanki cukru do rodzynek, dobrze wymieszaj i ponownie podgrzej, aż prawie wyschnie.
Zdjąć z ognia i odstawić. Ugotowane śliwki, jeśli nie są już osuszone, posiekaj i dodaj do rodzynek.
W razie potrzeby dodaj posiekane orzechy. Wymieszać owoce na noc.
Następnego dnia zrobić ciasto. W dużej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, cukier i sól. Zrób studnię w środku.
Dodać jajka, mleko, startą skórkę z cytryny i olej i wymieszać do wyrośnięcia ciasta. Zagnieść ciasto do konsystencji do walcowania.
Ciasto podzielić na 6 części.
Zwiń każdą część w prostokąt o grubości 1/8 cala. Na prostokąt ciasta wyłożyć 1/6 mieszanki owoców i równomiernie rozprowadzić.
Złożyć ciasto wzdłuż do środka. Złóż drugą stronę w nieco przeszłości centrum i naciśnij szew lekko. Szczypta kończy się zamknąć. Podnieś Bochenek łopatką i umieść na lekko nasmarowanej blasze z szwem pod spodem.
Piec w piekarniku 400 stopni F (205 stopni C) przez 18-20 minut (góra powinna być lekko brązowa). Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w poprzek plastry o grubości około 1 cala.
Aby zrobić glazurę: użyj soku z 1 cytryny i wystarczającej ilości cukru cukierniczego, aby uzyskać konsystencję do szczotkowania wierzchu ciastka. Kropla posypać glazury i pozostawić glazury ustawić. Smacznego!