Ciasteczka Miętowe
Ciasteczka miętowe wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 108 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka brązowego cukru, masła, czekolady pokryte miętówki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Spróbuj Waniliowe Ciasteczka Waflowe, Ciasteczka Czekoladowe Waflowe, oraz Ciasteczka Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz masło, brązowy cukier, wodę i miętowe kawałki czekolady. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się stopi.
Przełożyć do średniej miski i odstawić do ostygnięcia na około 10 minut.
Ubić jajka do mieszaniny czekolady po kolei.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól, wymieszać z mieszaniną czekolady. Przykryć ciasto i schłodzić przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj ciasto na 1 calowe kulki i umieść 1 1/2 cala od siebie na nieprzygotowanym arkuszu ciastek.
Piec przez 12 do 13 minut w nagrzanym piekarniku. Gdy tylko ciasteczka wyjdą z piekarnika, umieść 1/2 miętowego cukierka na każdym z nich.
Odstawić na 30 sekund, a następnie zawirować wykałaczką. Fajne na stelażach z drutu.