Ciasteczka Linzer Star Sandwich
Need a deser wegetariański? Linzer Star Sandwich Cookies może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, ścinane migdały, dżem malinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Kanapkowe Linzer, oraz Linzer Heart Sandwich Cookies 2 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: dwa foremki do ciastek w kształcie gwiazdy (lub okrągłe), jeden około 1 1/2 cala i jeden około 3/4 cala
Ciasto na ciastka: w misce miksera elektrycznego ubijaj masło, aż będzie gładkie.
Dodaj granulowany cukier i kontynuuj mieszanie, aż mieszanina stanie się lekka i puszysta, od 5 do 8 minut.
W innej misce, połączyć i wymieszać mąkę, migdały, cynamon i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj i zwijaj ciasteczka: ponieważ to ciasto ma dużą ilość masła, potrzebuje czasu odpoczynku i musi być dość szybko zwijane.
Ułóż trzy duże kawałki papieru woskowego w jednej warstwie na płaskiej powierzchni.
Każdy z nich posypać lekką warstwą mąki.
Wyjąć miskę z miksera i za pomocą gumowej szpatułki wymieszać mieszankę mąki z masłem. Gdy składniki są w pełni zintegrowane, umieść jedną trzecią ciasta na każdym z kawałków papieru woskowego. Zalać kolejną lekką warstwą mąki i wierzchu z innym kawałkiem papieru woskowego o tej samej długości, aby trzy ciasto " kanapki."Naciśnij te kanapki z woskiem i ciastem rękami, aż ciasto będzie dość cienkie. Pozwoli to zaoszczędzić dużo czasu na toczenie później.
Umieść dwa z nich w lodówce i pracuj z nimi pojedynczo.
Rozwałkuj pierwszą partię w tak schludny kształt, jak to możliwe. Najważniejsze jest unikanie zagnieceń lub pęknięć i uzyskanie grubości około 1/8 cala. Gdy pierwszy jest walcowany, przechowywać w lodówce i powtórzyć ten sam proces dla pozostałych dwóch.
Niech ostygną co najmniej 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij pierwszy zwinięty arkusz z lodówki i wytnij tyle gwiazdek (lub rund) o średnicy 1 1/2 cala, ile możesz. Zachowaj resztki w lodówce. Ułóż gwiazdki starannie w jednej warstwie na wysmarowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi dwoma arkuszami, zachowując wszelkie resztki.
Wytnij gwiazdę, mniejszym kutrem, ze środka połowy wszystkich ciastek.
Przetnij skrawki między dwa kawałki papieru woskowego i wytnij dodatkowe gwiazdki, jeśli chcesz.
Piec ciasteczka, aż będą lekko brązowe, 12 do 15 minut.
Wyjmij tace z piekarnika i pozwól im lekko ostygnąć na tacach przez kilka minut, a następnie delikatnie przenieś je na płaską powierzchnię. P
Umieść dżem malinowy w małym garnku i przynieś go do lekkiego gotowania na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia, aby lekko ostygnąć. Łyżka 1/4 do 1/2 łyżeczki dżemu malinowego na każdym dnie i umieścić górną gwiazdę prosto na każdym. W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.