Ciasteczka Krówkowe Mokka
Przepis na ciasteczka mokkowe można przygotować w około 40 minut . Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 100 porcji zawierających 176 kalorii , 2 g białka i 8 g tłuszczu każda. Jeśli masz pod ręką półsłodkie kawałki czekolady, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Ciasto krówkowe Mocha z glazurą krówkową Mocha , ciasteczka krówkowe Mochan migdałowe i bezglutenowe ciasteczka krówkowe Mocha są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, rozpuść 2 szklanki kawałków czekolady i masło; mieszaj, aż będzie gładkie.
Połącz cukry, kakao i kawę; dodać do masy czekoladowej. Wymieszaj jajka i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do masy czekoladowej i dobrze wymieszać. Wymieszaj orzechy włoskie i pozostałe kawałki czekolady.
Nakładać zaokrąglonymi łyżeczkami w odstępie 2 cali na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-11 minut lub do momentu, aż brzegi się zetną.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser w menu? Spróbuj połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "