Ciasteczka Korova
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasteczek Korova. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 85 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać fleur de Sel, vanillan extract, plus 3 łyżki masła, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka Korova, Pokój na świecie / Korova Cookies, oraz Pokój Na Świecie / Korova Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiać mąkę, kakao i sodę oczyszczoną razem i trzymać pod ręką.
Umieść masło w misce miksera wyposażonego w mocowanie wiosła i ubijaj na średniej prędkości, aż masło będzie miękkie i kremowe. (Alternatywnie możesz to zrobić i wszystkie kolejne kroki ręcznie, pracując z wytrzymałą gumową szpatułką.)
Dodaj oba cukry, sól i ekstrakt z wanilii i ubijaj przez kolejną minutę lub dwie. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj przesiane suche składniki.
Mieszaj tylko do momentu, aż suche składniki zostaną włączone-ciasto będzie wyglądało krucho, i to jest w porządku. Aby uzyskać najlepszą teksturę, chcesz pracować ciasto jak najmniej po dodaniu mąki. Wrzucić kawałki czekolady i wymieszać tylko do włączenia.
Ciasto wyłożyć na gładką powierzchnię roboczą i wycisnąć tak, aby sklejało się w duże grudki. Zbierz ciasto w kulkę, podziel je na pół i pracuj z połową na raz, uformuj ciasto w kłody o średnicy 1 1/2 cala (4 cm). (Kłody ciasta mają sposób na kończenie się pustymi centrami, więc podczas kształtowania każdej kłody, spłaszcz ją raz lub dwa razy i zwiń z jednej długiej strony na drugą, aby upewnić się, że nie masz kanału powietrznego.) Owinąć kłody folią i schłodzić przez co najmniej 2 godziny. (Owinięte hermetycznie, dzienniki można przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać przez 1 miesiąc.)
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 165°C (325 ° F). Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem i trzymać je pod ręką.
Pracując z ostrym cienkim ostrzem noża, pokrój kłody na pociski o grubości 1,5 cm (1/2 cala). (Nie denerwuj się, jeśli rund pęknie; po prostu wyciśnij odłamek z powrotem na ciastko.)
Umieść ciasteczka na arkuszach wyłożonych pergaminem, pozostawiając około 1 cala (2,5 cm) rozłożyć przestrzeń między nimi.
Piec tylko jeden arkusz ciastek na raz i piec każdy arkusz przez 12 minut. Ciasteczka nie będą wyglądać na zrobione, ani nie będą twarde, ale tak właśnie powinny być.
Przenieś blachę do regału chłodzącego i pozostaw ciasteczka, aż będą tylko ciepłe lub aż osiągną temperaturę pokojową - to twoja decyzja. Powtórz z drugim arkuszem plików cookie.
Ciasto może być wykonane z przodu i schłodzone lub zamrożone. Jeśli zamrożone ciasto nie musi być rozmrożone przed pieczeniem - wystarczy pokroić kłody i piec 1 min dłużej. Zapakowane hermetyczne, pieczone ciasteczka utrzymają temperaturę pokojową do 3 dni; mogą być zamrożone do 1 miesiąca.
Z Paris Sweets by Dorie Greenspan. Copyright (c) 2002 by Dorie Greenspan. Wydane przez Broadway Books.Dorie Greenspan jest autorką wielu cenionych książek kucharskich, w tym Baking with Julia, The Cafe Boulud Cookbook (z Danielem Bouludem) oraz Desserts Pierre ' a Hermé, który zdobył Nagrodę IACP Cookbook of the Year Award. Dzieli swój czas między Paryż i Nowy Jork.