Ciasteczka Koronkowe Cytrynowe
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1158 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, cukier cookie mix, walcowane kremówki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasteczka koronkowe Gg, Ciasteczka Koronkowe, oraz Ciasteczka Koronkowe Bez Jajek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce ubić razem cukier mix cookie, mąka, jajko, masło, serek, Skórka z cytryny i sok, aż sztywne ciasto powstaje.
Ciasto wyjąć z miski i podzielić na 2 kulki. Owinąć je w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. (W tym momencie ciasto można przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać przez 2 miesiące.)
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta rozwałkować ciasto do grubości 1/3 cala. Za pomocą kwadratowych i okrągłych foremek do ciastek, zanurzonych w mące, wyciąć taką samą liczbę każdego kształtu i przenieść je do nieoczyszczonego arkusza ciastek.
Piec, aż krawędzie są złotobrązowe, o 8 do 10 protokół.
Wyjąć ciasteczka z piekarnika i lekko ostudzić przed przeniesieniem do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem, upewniając się, że ostygnie blachy do pieczenia między partiami.
Pokrój kremówkę na 4 równe kawałki. Lekko odkurz czystą, suchą, płaską powierzchnię skrobią kukurydzianą. Pracując w wannie, rozwałkuj każdy kawałek do grubości 1/4 cala. Za pomocą okrągłych i kwadratowych frezów wyciąć tyle kremówki, aby równać liczbę okrągłych i kwadratowych ciasteczek. Za pomocą małych frezów do kwiatów wyciąć kształty kwiatów z każdego kawałka kremówki. Zwilż 1 stronę każdego kształtu kwiatu za pomocą pędzla do ciasta i przymocuj go do schłodzonych ciastek.