Ciasteczka czekoladowe Davida Lebovitza
Ciasteczka czekoladowe Davida Lebovitza mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 169 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 411 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, brązowy cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wspaniałe ciasteczka czekoladowe z Wielkiej książki Davida Lebovitza O, Ciasteczka czekoladowe od Davida Lebovitza, gotowe na deser, oraz Mus czekoladowy solony z masłem karmelowym od Davida Lebovitza "My Paris Kitchen" dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
W mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie wiosła (lub w misce ręcznie), ubij masło, brązowy cukier, cukier granulowany i wanilię na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubić jajka po jednym na raz, aż do dokładnego włączenia, następnie wymieszać mieszaninę mąki, a następnie orzechy i kawałki czekolady.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej podziel ciasto na ćwiartki. Kształtować co kwartał w kłodę o długości około 9 cali (23 cm). Owinąć kłody w folię i przechowywać w lodówce do firmy, najlepiej przez 24 godziny.
Umieść regały w górnej i dolnej części piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 175°C (350 ° F). Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem lub silikonowymi matami do pieczenia.
Pokroić dzienniki na dyski 3/4 cala (2 cm) grubości i umieścić dyski 3 cali (8 cm) od siebie na przygotowanych blach do pieczenia. Jeśli orzechy lub chipsy kruszą się, po prostu wepchnij je z powrotem.
Piec, obracając blachy do pieczenia w połowie pieczenia, aż ciasteczka są bardzo lekko rumiane w centrach, o 10 protokół. Jeśli lubisz miękkie ciasteczka czekoladowe, tak jak ja, błądź po stronie underbakingu.
Niech ciasteczka ostygną na blasze do pieczenia na tyle twarde, aby obsłużyć, a następnie użyć szpatułki, aby przenieść je do stojaka z drutu.
Przechowywanie: dzienniki ciasta można przechowywać w lodówce przez 1 tydzień lub zamrażać do 1 miesiąca. Upieczone ciasteczka będą dobrze przechowywać w szczelnym pojemniku do 4 dni.