Ciasteczka Cynamonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasteczek cynamonowych. Ten przepis służy 54 i kosztuje 15 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 60 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz miód, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 280 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bułeczki cynamonowe w mgnieniu oka, Ciasteczka Imbirowe, oraz Ciasteczka Typu Ginger Snap.
Instrukcje
1 przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir i goździki. Odstawić.2 ubij masło i cukier razem w mikserze elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodaj miód, jajko i ekstrakt z wanilii i ubijaj przez kolejną minutę na średnim, aż dobrze się włączą. Pamiętaj, aby zatrzymać się w połowie, aby zeskrobać boki i dno miski.3 powoli mieszać w suchych składników i mieszać, aż zostaną włączone do ciasta i ciasto jest gładkie.4 lekko mąkę powierzchnię roboczą i podzielić ciasto na dwie równe części. Lekko rozwałkować je na kłody o średnicy około 2 cali.
Umieścić je na kawałkach folii i owinąć je i ostrożnie wygładzić logi.
Umieścić w zamrażarce i schłodzić co najmniej 2 godziny, najlepiej przez noc.5 Rozgrzej piekarnik do 177° i linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub maty silikonowe. Odstawić małą miskę i dodać trochę cynamonu i cukru w proporcjach, które lubisz najbardziej (uważam, że 1/4 szklanki cukru do łyżeczki cynamonu jest dla mnie idealny, ale smak i iść z tym, co działa dla ciebie).6 pokroić ciasto na 1/4 cala rund z ostrym nożem. Weź każdą rundę i naciśnij jedną stronę do cukru cynamonowego wymieszanego wcześniej.
Ułożyć ciasto okrągłe z cukrem-do góry. Daj ciasteczkom dużo miejsca, ponieważ będą się rozprzestrzeniać podczas pieczenia.7
Piec przez 10-13 minut lub do ciemnego złocisto-brązowego. Pamiętaj, aby obserwować je bardzo uważnie po 10 minutach, ponieważ mogą się bardzo szybko palić. Ciasteczka będą nadmuchać się trochę i pozostaną miękkie po wyjęciu z piekarnika. Nie martw się, ponieważ staną się ostre, gdy ostygną. Pozostawić ciasteczka do ostygnięcia na arkuszu przez minutę przed przeniesieniem do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.