Ciasteczka świąteczne Rogaliki
Rogaliki Holiday Cookies zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 126 kalorii . Ten przepis jest dla 24 osób. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Udaj się do sklepu i kup blanszowane migdały, żółtko jaja, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Holiday Cookies , Holiday Egg Nog i Holiday Sausage Dressing .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Utrzyj masło i cukier, aż do uzyskania lekkiej i puszystej masy.
Dodaj jajko, wanilię i migdały; mieszaj kilka sekund, aż dobrze się połączą. Wymieszaj mąkę, aż powstanie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na wałek o grubości 3/4 cala.
Pokrój linę na kawałki o długości 3 cali. Uformuj ciasteczka, rolując każdy kawałek tam i z powrotem, delikatnie naciskając dwoma palcami na każdym końcu, aż kawałek będzie miał około 5 cali długości. Kawałek ciasta powinien być pulchny w środku i cieńszy na końcach. Powtórz z pozostałymi ciasteczkami.
Ułóż ciasteczka na blasze, zaginając ich końce do siebie, aby nadać im kształt półksiężyca w kształcie litery C.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż brzegi staną się złocistobrązowe, około 20 minut. Natychmiast oprószyć cukrem pudrem, a następnie całkowicie ostudzić na kratce.