Ciasta Kukurydziane Ricotta: Torta Gialla
Ciasta kukurydziane Ricotta: Torta Gialla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 485 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.15 za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka ricotty, soli i pieprzu, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mąkę kukurydzianą można śledzić to danie główne z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy są Torta z chardem i ricottą, Torta mojej mamy pasqualina, szpinak i ciasto ricotta, oraz David Rocco ' s Torta Di Ricotta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W 12 do 14-calowej patelni saute, podgrzać oliwę z oliwek na dużym ogniu i dodać cebulę, sól i pieprz, do smaku. Gotować, aż cebula zmięknie i złoty brąz, około 5 minut.
Dodaj pomidory i gotuj, aż pomidory się rozpadną i wydzielają soki, około 10 minut.
W dużej misce połączyć mąkę kukurydzianą, ziarna kukurydzy, ricottę, odtłuszczone mleko, proszek do pieczenia i sos pomidorowy i dobrze wymieszać. Posmaruj zapiekankę masłem i zamień mieszaninę w zapiekankę.