Ciasta Jagodowo-Grejpfrutowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciastek jagodowo-grejpfrutowych do góry nogami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Ten przepis służy 24. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód, ostudzona polewa, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Grejpfrutowy Do Góry Nogami, Grejpfrut Do Góry Nogami Ciasto, oraz Grejpfrut Sabayon Ciasta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni).
Umieść 1 mały kawałek masła w każdej z 24 filiżanek do muffinek bez nadzienia; umieść patelnię w piekarniku, aż masło się rozpuści.
Posypać brązowym cukrem równomiernie masłem. Ułóż jagody na brązowym cukrze.
Dodaj wystarczającą ilość wody do soku grejpfrutowego, aby odmierzyć 1 szklankę. Wymieszać ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając oleju i jaj, zastępując mieszaninę soku grejpfrutowego wodą i dodając skórkę grejpfrutową.
Wlać ciasto na jagody, wypełniając każdy kubek trzy czwarte pełne.
Piec 17 do 22 minut (20 do 25 minut na ciemną lub nieprzywierającą patelnię) lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Natychmiast uruchom mały nóż lub metalową szpatułkę wokół boku każdego ciasta, aby poluzować.
Schłodzić na stojaku chłodzącym 15 minut; uruchom nóż po bokach ciasta ponownie.
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Odstawić 5 minut tak polewa mżawki nad ciastami; usunąć patelnię. Fajne 30 minut.
Podawać ciasta ciepłe lub chłodne z odrobiną ubitej polewy i posypać cynamonem. Przechowywać w lodówce.