Ciasta homarowo-dorszowe z czerwoną kapustą i dressingiem ze świeżej bazylii

Ciasta homarowo-dorszowe z czerwoną kapustą i dressingiem ze świeżej bazylii
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, ciasta z homarem i dorszem z czerwoną kapustą i świeżym dressingiem bazyliowym mogą być doskonałe bezmleczny i pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 10,81 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1083 kalorii, 53g białka, oraz 56g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest solidny. Azjatycka kapusta z dressingiem z bazylii i imbiru, Sława z czerwonej kapusty z dressingiem limonkowym, oraz Sława z czerwonej kapusty z dressingiem cytrynowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zagotuj wodę, wino, białą cebulę, seler, ziarna pieprzu i gałązki pietruszki na średniej niereaktywnej patelni. Zmniejsz ogień do niskiego, dopraw dorsza solą i pieprzem i gotuj, aż będzie ugotowany, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cebula BiałaCebula Biała
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wyjmij dorsza na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, gdy będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, posiekaj dorsza na kawałki widelcem. Podczas gdy dorsz gotuje się, podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj czerwoną cebulę, czosnek i jalapeno i smaż do miękkości. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Ostudzić lekko.
5
Wymieszaj majonez, musztardę i chrzan w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj mieszankę homara, dorsza i cebuli i mieszaj, aż się połączą. Dodać bułkę tartą i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
7
Uformuj mieszaninę w osiem ciastek, ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Mąkę przełożyć do średnio płytkiej miski i doprawić solą i pieprzem. Pogłębiaj ciasta w mące i usuwaj nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Rozgrzej pozostały olej na dużej patelni do smażenia, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Podsmaż ciastka z obu stron na złoty kolor, około 3 do 4 minut z każdej strony.
11
Podawać z czerwoną kapustą ze świeżym dressingiem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
12
Umieść ocet, cebulę, czosnek, majonez, musztardę i bazylię w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Przy pracującym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż zemulguje. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Połącz kapustę i marchewkę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Wlej winegret i wymieszaj, aby połączyć. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette

Składniki

4pieprz czarnypieprz czarny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJapońska bułka tartaJapońska bułka tarta2marchew drobno rozdrobnionamarchew drobno rozdrobniona1łodygaseler grubo posiekanyseler grubo posiekany454Orzechy dowolne (posiekane)świeże filety z dorszaświeże filety z dorsza1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana pietruszka płaskolistnadrobno posiekana pietruszka płaskolistna4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka instantmąka instant596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowane posiekane liście świeżej bazyliipakowane posiekane liście świeżej bazylii2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3(zima)preparowany chrzan, osuszonypreparowany chrzan, osuszony1jalapeno, drobno pokrojone w kostkęjalapeno, drobno pokrojone w kostkę454Orzechy dowolne (posiekane)l gotowane mięso homara, rozdrobnionel gotowane mięso homara, rozdrobnione1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiNajlepsza jakość majonezuNajlepsza jakość majonezu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Najlepsza jakość majonezuNajlepsza jakość majonezu1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów6(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4gałązkirosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)1duża głowakapusta czerwona, drobno rozdrobnionakapusta czerwona, drobno rozdrobniona1czerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę2(zima)posiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda1cebula biała, grubo posiekanacebula biała, grubo posiekana

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Louis Michel Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Louis Michel Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru
Louis Michel Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru
Wino to stanowi idealną równowagę między świeżą mineralnością a bardzo dojrzałymi owocami. Usta są ciepłe, smaczne i słone, z pikantnym cynamonowym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn