Ciabatta Bez Ugniatania
Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni, bez ugniatania Ciabatta może być spektakularna bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Za 8 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Wystarczy mieszanka zimnej wody, soli, oliwy z oliwek i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niezbyt doskonały wynik spoonacular 27%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciabatta, Ciabatta, oraz Ciabatta.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, wody i drożdży. Przykryj szczelnie folią i odstaw do ponad dwukrotnego rozmiaru i pęcherzyków na powierzchni, 12 do 18 godzin.
Połącz sól i pozostałą mąkę; wymieszaj mieszankę soli i olej do ciasta.
Obróć ciasto na dobrze posypaną mąką blachę do pieczenia; delikatnie dociśnij szpatułką do 10 cali. x 5-w. Bochenek. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub do momentu, gdy ciasto delikatnie wyciśnie wgłębienie (Bochenek nieznacznie się powiększy).
Ułóż jeden ruszt piekarnika na najniższym ustawieniu; umieść drugi ruszt na środku piekarnika.
Umieść patelnię nadającą się do piekarnika na dolnym ruszcie; Rozgrzej piekarnik i patelnię do 475°. W międzyczasie w małym rondelku zagotuj 2 szklanki wody.
Noszenie rękawic kuchennych, umieść chleb na górnym stojaku. Wyciągnij dolny stojak o 6-8 cali.; dodaj wrzącą wodę na patelnię. (Pracuj szybko i ostrożnie, wylewając od siebie wodę. Nie martw się, jeśli w rondlu pozostanie trochę wody.) Ostrożnie przesuń dolny stojak z powrotem na miejsce; szybko zamknij drzwi, aby zatrzymać parę w piekarniku.
Zmniejsz ogień do 425°; piec przez 10 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika; piec chleb 12-15 minut dłużej lub do głębokiego złocistego brązu, a chleb brzmi pusto po stuknięciu w dno. Ostudzić na ruszcie.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Ciabatta. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva
Tenuta Di Capraia Riserva to Głębokie rubinowe czerwone wino. Jego złożony i wyrafinowany aromat przypomina owoce na pierwszym kroku, stopniowo otwierając się i wyświetlając przyprawy i lukrecję. Na podniebieniu jest mięsisty, harmonijny i pełny, z długą trwałością.