Ciabatta

Ciabatta
Przepis Ciabattan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki makaronowej, mąki chlebowej, drożdży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciabatta, Ciabatta, oraz Ciabatta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować gąbkę, lekko łyżką 1 szklankę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
W dużej misce wymieszać 1 szklankę mąki i kolejne 4 Składniki (1 szklanka mąki przez 1 opakowanie drożdży), dobrze mieszając trzepaczką. Okładka; chill 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Aby przygotować ciasto, pozostaw gąbkę w temperaturze pokojowej 30 minut. Lekko łyżka 3 1/2 szklanki mąki chlebowej i 1/2 szklanki mąki kaszy mannej do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Dodaj 3 szklanki mąki chlebowej, 1/2 szklanki mąki kaszy mannej, 3/4 szklanki ciepłej wody, 1/2 szklanki ciepłego mleka, sól i 1 opakowanie drożdży do biszkoptu i dobrze wymieszaj, tworząc miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut) i dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk. Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
5
Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdy w owal o wymiarach 13 x 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Umieścić, 3 cale od siebie, na dużej blasze do pieczenia posypane 2 łyżki mąki kaszy mannej. Stożkowe końce ciasta tworzą " pantofelek."
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Posypać 1 łyżką mąki semolina na ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
CiastoCiasto
8
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Piec w 425 przez 18 minut lub aż bochenki są lekko rumiane i dźwięk puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia15
Magazyn