Ciabatta
Ciabattan to przepis śródziemnomorski, który służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka złota lepiej, regularne aktywne drożdże, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Ciabatta, Ciabatta, oraz Ciabatta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać składniki starter aż dobrze wymieszane. Przykryć folią; odstawić w temperaturze pokojowej od 12 do 24 godzin.
W dużej misce, wymieszać starter i wszystkie składniki chleba z wyjątkiem mąki kukurydzianej z ciężkich miksera elektrycznego za pomocą haka do ciasta na średniej prędkości 4 minut lub w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze na 1 minutę. Ciasto będzie bardzo lepkie.
Smar średni miskę z skracania lub sprayu do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć miskę luźno folią; pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej około 1 godziny 30 minut lub do podwójnej wielkości. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu. Delikatnie wymieszać ciasto gumową szpatułką. Przykryć folią; odstawić na 1 godzinę dłużej.
Na obficie posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na pół. Delikatnie wciśnij każdą połówkę z mąką palcami w prostokąt o wymiarach 10x4 cali.
Posypać mąki kukurydzianej na dużym arkuszu cookie; miejsce bochenki 3 cale od siebie na mąki kukurydzianej. Za pomocą butelki z rozpylaczem z drobną mgłą, rozpylać wierzchy bochenków zimną wodą. Przykryć luźno folią; odstawić na 1 godzinę 30 minut do 2 godzin lub do prawie podwójnego rozmiaru.
Rozgrzać piekarnik do 218°. za pomocą butelki z rozpylaczem z drobną mgłą, rozpylać wierzchy bochenków zimną wodą.
Piec 18 do 22 minut lub aż bochenki dźwięk puste po dotknięciu.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.