Chutney żurawinowy, gruszkowy i imbirowy
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Żurawina, Gruszka, i imbir Chutney może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 533 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chutney żurawinowy, gruszkowy i imbirowy z ' Bon Appétit, Potrójny Chutney Z Imbirem I Gruszką, oraz Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet jabłkowy, cebulę, imbir, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową, kawałki laski cynamonu, pokruszoną czerwoną paprykę i zmielone goździki w ciężkim dużym rondlu. Gotować mieszaninę do zmniejszenia do 1 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Dodaj żurawinę, brązowy cukier i gruszki; mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki są bardzo miękkie, jagody upadku, i smaki mieszają, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia; wyrzucić kawałki laski cynamonu. Używając masher ziemniaczany, mash mieszaniny grubo.
Przenieść chutney do miski i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.