Chutney żurawinowy, ananasowy i daktylowy
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 30 minut aby spędzić w kuchni, żurawina, ananas i data chutney może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 2235 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 8,08 zł za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 3. Jeśli masz zmielony cynamon, mieloną kolendrę, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ananas Kolendra Żurawina Chutney, Ser Ananasowo-Orzechowy Z Chutneyem Żurawinowym, oraz Chutney z tamaryndowca / Sweet Chutney for Chaat s.
Instrukcje
Jabłka i ananasa obrać, osuszyć i pokroić. Cebulę obrać i grubo posiekać.
Wymieszać razem jabłka, ananasa, cebulę, żurawinę, daktyle, rodzynki, czosnek i imbir.
Mieszankę owoców i warzyw przekładamy partiami przez robot kuchenny, aż drobno posiekamy. Przełóż do dużej szerokiej patelni lub patelni.
Dodać przyprawy, sól i ocet i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż jabłko stanie się pulpy, następnie dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Doprowadzić dogotować, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 40-45 minut, aż chutney będzie gęsty i pulpy.
Garnek do ciepłych, wysterylizowanych słoików. Uszczelnić, oznaczyć i przechowywać przez co najmniej miesiąc w chłodnym, suchym miejscu.