Chutney Żurawinowo-Kardamonowy
Chutney żurawinowo-kardamonowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ocet destylowany, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Brie O Zapachu Kardamonu Clementine Chutney, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, oraz Muffinki Żurawinowo-Kardamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-Quart patelni na średnim ogniu, często mieszać cebulę na maśle, aż kuleje, 8 do 10 minut.
Sortuj żurawinę, odrzucając wszelkie miękkie lub zbutwiałe owoce; opłucz i osusz jagody.
Dodaj żurawinę, cukier, ocet i kardamon na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i mieszać od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a żurawina będzie przezroczysta, około 20 minut.
Podawać na ciepło lub chłodno.